Ingredience:
Korpus:
500 g ricotty
1 lučina nebo palouček
2 lžíce rozehřátého kokosového oleje (funguje i máslo)
štáva z 1/2 citronu
3 lžíce mandlové mouky (nebo najemno rozmixované mandle) – mandlová mouka se dá koupit i v DM drogerie
vanilková esence (nebo cukr, komu nevadí, ale musí být s bourbon vanilkou)
2 vejce
stévie(nekomu vadi prichut, tak potom třeba agave sirup) k doslazení dle chutí
Čokoládový krém:
1 zralé avokádo, 1 banán, 3 lžíce raw kakaa, 2 lžíce rozhřátého kokos oleje nebo másla, datlový sirup dle chuti – vše rozmixuji tyčákem a je to 🙂
děti ani nevědí, že jedí avokádo….
ovoce na ozdobení (máme nejraději borůvky nebo maliny)
Postup:
Troubu předehřejeme na 160, do mísy dáme všechny ingredience na korpus a mícháme do hladkého krému. Směs poté vylijeme do menší dortové formy a pečeme asi 40 min. Hotovou placku dáme vychladit asi na hodinku a potřeme avokádovým krémem a ozdobíme ovocem, dáme znovu ztuhnout do lednice….
Tento dortík je můj nejoblíbenější, snad potěší i Vás, přeji dobrou chut 🙂 a nezapomente se u jídla zastavit a vychutnat si každé sousto s představou, že do těla dáváte životodárnou esenci, která Vás naplní dokonalým zdravím a radostí….a tak jest…
(původní recept je z kniny Janina Černa: Cukrfree kuchařka, je však mírně pozměněn)