TA POLEVA NAHOŘE NENÍ ČOKOLÁDOVÁ? TO NENÍ MOŽNÉ!!!!ALE JE TO MOŽNÉ:-)
Původní recept byl o dost složitější se stejným efektem…Tento dělám ze všech raw dezertů nejraději, je fakt hodně rychlý, jen je těžké nechat ho potom tak dlouho ztuhnout (min. je 4 hodiny, lepší přes noc)…
CO JE TŘEBA A POSTUP DOHROMADY
Korpus : cca 1hrnek sušených bílých moruší (koupí se v DM drogerii), 1,5 hrnek vlašských ořechů (část se může nahradit jinými ořechy), 1 hrnek máku pomeleme každé zvlášť najemno, dále pomeleme 1/2 hrnku sušeného kokosu se lžící agave sirupu až do lepkavé hmoty, vše dáme do mísy se 2 lžícemi kakaa nebo karobu. 1 zralý banán rozmačkáme na kašičku a přidáme do směsi, důkladně prohněteme, hmota by měla dobře lepit, těstíčko natlačím do dortové formy vystlané potravinovou folií a dám zatím do ledničky…
Poleva: 3 vrchovaté lžíce kokosového oleje (měřeno v tuhém stavu) rozehřejeme ve vodní lázni, v mixéru jej rozmixujeme s 1 zralým banánem, 3 lžícemi kakaa a 2-3 lžícemi agave sirupu (dá se také použít 1 vanilkový cukr). Hotovou polevu nalijeme na připravený korpus a dáme do ledničky ztuhnout alespoň na 4 hodiny…
Uchovávejte v lednici a spotřebujte do 3 dnů (pochybuji, že tam vydrží tak dlouho :-)).
Ten zazitek pri kousnuti jeste prohloubite, kdyz si uvedomite, kolik zivin do sebe davate a vse je prirodni… co vice si přát 🙂
Dobrou chut a at s dortikem slavite take takovy uspech jako já…
PS: K mletí ořechů používám mini drtič z Lídlu, stále asi 300Kč, k mixování taktéž Lídl asi za 800,-Kč, uplne stačí…
REFERENCE